Garantie

Op alle producten bieden we je minimaal 2 jaar garantie op fabricagefouten. Wanneer je een product bestelt bij Licht Installatie, mag je ervan uitgaan dat je een kwalitatief hoogwaardig product koopt. Op ieder product geldt de wettelijke garantie die inhoudt dat een product datgene moet doen of is wat jij als klant er bij normaal gebruik van mag verwachten. Is dit toch niet het geval, dan zorgen wij voor een passende oplossing. Dit kan zijn herstel of vervanging van het product of het terugstorten van het aankoopbedrag. Naast de wettelijke garantie geldt ook de fabrieksgarantie. Deze termijn kan oplopen tot wel tien jaar. Indien er sprake is van fabrieksgarantie, dan kun je dit terugvinden in de gebruiksaanwijzing van het product. De door ons verleende extra garantie doet geen afbreuk aan de wettelijke garantie waar je als consument recht op hebt.

Wat houd de garantie in:

 • Een garantietermijn van minimaal 2 jaar
 • De garantie is van kracht vanaf de datum van aankoop
 • Het product is bij licht-installatie.nl aangeschaft
 • Je hebt recht op een gratis reparatie of een nieuw product
 • Binnen de garantietermijn kan je je artikel gratis naar ons opsturen ter reparatie. Ook de kosten van verzending naar de leverancier en het terugsturen van het product voor onze rekening. Je betaalt dus geen verzendkosten.
 • Deze garantie geldt naast en onverminderd de wettelijke rechten die je als consument al hebt.

De garantie is niet van toepassing op:

 • Producten die uitgesloten zijn van de wettelijke garantie. Dit staat aangegeven op de productpagina.
 • Schade als gevolg van onjuist gebruik.
 • Onderdelen getroffen door normale slijtage.
 • Producten waar wijzigingen of reparaties aan zijn uitgevoerd door partijen die niet door Licht Installatie of de leverancier/fabrikant van dit product zijn goedgekeurd.
 • Defecten of gebreken die al bekend zijn op het moment van ontvangst/aanschaf van het product, zoals wanneer je een product hebt gekocht in onze Outlet. Mocht er met een dergelijk product iets aan de hand zijn, dan willen we je vragen contact op te nemen met onze klantenservice.

Garantie op producten uit onze outlet

In onze outlet verkopen we naast nieuwe producten, ook gebruikte producten of producten uit onze showroom. Als je een product uit onze outlet koopt mag je als consument een goed en degelijk product bij normaal gebruik niet stuk mag gaan binnen 2 jaar. Daarom krijg je op onze outletproducten gewoon de volledige garantie.

Wil je meer weten over de wettelijke garantie en je rechten als consument? Kijk dan op de website van Consuwijzer.

Indien mocht blijken dat het product niet voor garantie in behandeling kan worden genomen (geen garantiekwestie) dan worden de reeds gemaakte kosten doorbelast. Deze kosten bestaan uit de montage- en onderzoekskosten en de verzendkosten.

Klanten beoordelen ons met een